Tips voor solliciteren

Het komt regelmatig voor dat er bij een sollicitatieprocedure een IQ-test onderdeel is van deze sollicitatieprocedure. Werkgevers hopen er op deze manier achter te komen of de sollicitant intelligent genoeg is voor de te vervullen vacature. De vraag is of de uitkomst betrouwbaar genoeg is om een doorslaggevende rol te vervullen voor een HR-medewerker. Omgevingsfactoren en emoties kunnen een behoorlijke invloed hebben op de uitslag. Doordat een sollicitant over het algemeen flink in spanning kan zitten over het al dan niet krijgen van de functie, kan dit een grote invloed op de uitkomst hebben. Helaas zal dit het beeld van de potentiële werkgever onterecht beïnvloeden. De CV van de sollicitanten geeft tenslotte het opleidingsniveau al weer van de kandidaat. Hieruit kan toch al een bepaald niveau opgemaakt worden waardoor een IQ-test over het algemeen overbodig is.

Ondanks dat een IQ-test een vertekend beeld kan geven, kiest toch maar liefst 51% van de werkgevers in Nederland voor het afnemen van een IQ-test tijdens een sollicitatieprocedure. We staan zelfs als tweede op de lijst van landen waar een IQ-test onderdeel van de sollicitatieprocedure is. Alleen in China wordt de test tijdens sollicitaties vaker afgenomen, namelijk 54%. Door meer aandacht te besteden aan de sollicitatieprocedure, hopen bedrijven een betere keuze in werknemers te maken. Men heeft daarbij als streven om het verloop onder het personeel te verlagen en een langere verbintenis aan te gaan. Op deze manier wordt er op het gebied van kennis en ervaring op langere termijn in de werknemer geïnvesteerd. Dat is nog een reden waarom een IQ-test voor veel werkgevers een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure is geworden.

Als sollicitant kun je je wel degelijk voorbereiden op een IQ-test. Je wordt na het maken van een aantal IQ-test heus niet meteen een genie, maar er kan wel meer inzicht verkregen worden in hoe IQ-test werken. Door dit inzicht kunnen de antwoorden sneller gegeven worden en dit heeft weer een positieve invloed op de eindscore: het IQ. Online is een behoorlijke hoeveelheid aan gratis IQ-tests te vinden. Hiermee kan naar hartenlust geoefend worden. Informeer eventueel bij het bedrijf waar je gaat solliciteren hoe de sollicitatieprocedure eruit ziet. Op deze manier kom je erachter of een IQ-test onderdeel van de procedure is en of je je hierop moet voorbereiden.

Voorbeeld van een IQ-test:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Laat een reactie achter