Online IQ-testen

IQ-testen zijn ook online te doen. Een aantal daarvan zijn gratis, het enige wat je daarvoor doet, is door wat persoonlijke gegevens achter te laten zoals een e-mail adres. Deze kunnen dan weer gebruikt worden voor reclame doeleinden, dat is de tegenprestatie die de aanbieder van de test van je vraagt. De vraag is of de online IQ-testen wel zo betrouwbaar zijn. De gratis tests zijn over het algemeen van iets mindere kwaliteit dan de betaalde versies.

De klassieke IQ-test via 123test.nl is een betaalde IQ-test. Het is een vrij betrouwbare test en als het enigszins nuttig is om een dergelijke test te doen, dan is het de €9,50 wat het momenteel kost, wel waard. De test omvat 44 vragen wat een goede hoeveelheid is voor een betrouwbare test. Na het maken van de test is het rapport opgemaakt en kan er gekeken worden hoe er op de verschillende onderdelen is gescoord. Er wordt getest op verbaal, numeriek, logica en ruimtelijk inzicht.

De Nationale IQ Test van BNN is een IQ-test die op televisie wordt uitgezonden. Na de uitzending is het mogelijk om de test online te doen. Op zich een leuke test om te doen die net iets anders dan anders er uit ziet. De betrouwbaarheid valt te betwijfelen en het zal waarschijnlijk meer een benadering van het werkelijke IQ zijn.

De klassieke IQ-test van Testmijniq.nl is op zich een interessante en geloofwaardige IQ-test om te doen. Op zich is het aantal vragen wel wat weinig om een goed beeld van de test te krijgen. De vragen op zich zijn lastig genoeg om een geloofwaardig beeld van de test te geven. Een groot nadeel aan deze test is dat er na afloop van de test allerlei persoonlijke gegevens ingevuld moeten worden. Daarnaast moet er meegewerkt worden aan een soort enquête, eerder krijg je de uitslag van de test niet.

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Laat een reactie achter