De onderdelen van een assessment

AssessmentIeder persoon krijgt er in het leven mee te maken: assessments. Een assessment is een programma dat sollicitanten vaak moeten doorlopen. Hiermee wordt dan beoordeeld of iemand geschikt of ongeschikt is voor een bepaalde functie. De IQ-test is vaak één van deze onderdelen, maar zo’n assessment heeft meer onderdelen.

Doorgaans worden sollicitanten onderworpen aan verschillende testen, simulaties en rollenspellen. Hoe dit precies in zijn werk gaat hangt ook af van het soort bedrijf of beroepsgroep. Vaak worden dit soort assessments door grote bedrijven of overheden uitbesteed aan gespecialiseerde bureaus.

Persoonlijkheidstest

Naast de IQ-test is de persoonlijkheidstest vaak onderdeel van het assessment. Dit is een soort psychologische test waarmee men erachter probeert te komen hoe een persoon karakterologisch in elkaar zit. Je persoonlijkheid wordt hiermee vastgesteld.

Rollenspellen

Daarnaast zijn rollenspellen vaak een belangrijk onderdeel van de procedure. Hierbij wordt de sollicitant door één of meer acteurs in een (lastige) positie gebracht die op de werkvloer kan voorkomen, om te zien hoe daar op wordt gereageerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slechtnieuwsgesprek van een arts die moet vertellen dat zijn patiënt terminaal ziek is.

Soms wordt er een psycholoog ingeschakeld, waar je een gesprek mee hebt. Deze probeert vast te stellen wat voor werkhouding de sollicitant heeft, wat voor ontwikkelingsmogelijkheden er zijn en hoe stressbestendig een persoon is. Kan een sollicitant bijvoorbeeld direct doorstromen naar een middle management opleiding om daar zijn leidinggevende vaardigheden bij te spijkeren, of zal eerste een uitgebreid inwerktraject noodzakelijk zijn?

Tags: , ,