De IQ-test app

Bijna iedereen heeft een smartphone. Een smartphone kan nuttig zijn voor een flink aantal zaken. Je telefoon kan zelfs helpen om je IQ te testen of om deze te verbeteren.

De IQ-test app

Voor de iPhone is er een IQ test app ontwikkeld. Deze app is ook geschikt voor het nieuwste model iPhone: de iPhone 5. De app is gratis en betaald te downloden en bestaat uit 33 vragen. Tijdens de test stijgt de moeilijkheidsgraad. De vragen zijn meerkeuzevragen waarbij je een gok kunt wagen als je het antwoord echt niet weet. Wat de betrouwbaarheid van de test iets naar beneden haalt, is het feit dat er geen tijdslimiet aan het beantwoorden verbonden is. Dit is bij de reguliere IQ-tests wel het geval. De betaalde versie van de app is iets uitgebreider en geeft bij de uitslag ook weer op welke score er op de verschillende onderdelen behaald is. Als je voor een serieuze uitslag gaat, dan is deze app niet geschikt. Het is echter wel een leuke oefening voor het echte werk.